REUNIT, el Comitè de Competició i Disciplina Esportiva de la Federació Catalana d’Escacs (FCE).  per conèixer els temes de la seva competència, i

VIST, la reclamació del C.E. Foment

VIST, les al·legacions del C.E. Platja d’Aro

 

1. ANTECEDENTS DEL FET

Al matx de Divisió d’Honor entre el C.E. Foment i el Platja d’Aro, disputat el 15 d’abril de 2023 i corresponent a la ronda 11 de la Lliga Catalana d’Escacs 2023 (7è-8è lloc), el Platja d’Aro va presentar-se amb nou jugadors, amb incompareixença de la jugadora N.P.V. al 5è tauler.

Anteriorment, a la primera fase, el Platja d’Aro ja havia perdut partides per incompareixences d’altres jugadors: dues a la ronda 4 contra el Colon Sabadell Chessy i una a la ronda 5 contra l’Olot.

2. FONAMENTS DE DRET

Reglament General de la Federació Catalana d’Escacs

11.9. […] Un equip només podrà tenir incompareixences en la seva alineació en dues rondes, durant tota la competició de la Lliga, incloses les fases final i eliminatòries. L’equip que tingui una incompareixença en una tercera jornada, perdrà el matx per alineació indeguda.

3. CONSIDERACIONS

Referent a la gravetat dels fets que indica el C.E. Foment en la seva denúncia, d’una banda, no afecta esportivament al club reclamant i d’altra té com atenuant que la jugadora N.P.V. es va presentar a la sala de joc, tot i que fos tard.

4. DECISIÓ

Per la present resolució s’acorda:

Estimar la reclamació del C.E. Foment de donar per perdut el punt global del matx al C.E. Platja d’Aro per alineació indeguda.

El resultat serà de 10-0 a favor del C.E. Foment, però les partides comptaran amb resultat real que es va produir.

Contra aquesta resolució pot interposar-se en el termini màxim de deu dies hàbils següents a la notificació de l’acte impugnat davant el Comitè d’Apel·lació de la Federació Catalana d’Escacs.

Comitè de Competició de la FCE

Barcelona, 28 d’abril de 2023